Her baharda sorulan asırlık soru: Çimlerimi gübrelemenin zamanı geldi mi? Bitkinin büyümesi ve çevreye oksijen üretmesi için kritik elementlerin emilimini başlatmak için temel besin maddeleri gereklidir. Ancak çoğu, ilkbaharda sağlıklı bir başlangıç için hangi gübreleme programının gerekli olacağını belirleyerek bu kolay görevi yerine getirmede başarısız oluyor.
Herhangi bir eksiklik olup olmadığını ve çim bitkisinde belirli bir besin maddesinin ne kadarının mevcut olduğunu belirlemek için toprak testi sonuçları kullanılmalıdır. Elbette toprak sıcaklıkları önemlidir çünkü çim aktif hale gelir ve büyümeye başlar, ancak bitkiyi beslemek için ihtiyaç duyduğu şeyleri toprağa sağlamak için tanımlanmış bir plan yoksa, çimleriniz toksik hale gelebilir ve büyümek için dengesiz hale gelebilir. doğru şekilde.
Çimler ve çimenler için gübreleme programını başlatmak için en iyi sıcaklık, toprak sıcaklığının 50-55 dereceye ulaşmasından hemen önceki sıcaklıktır. Zamanlama hassastır çünkü 55 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda yabani ot tohumları çimlenir. Bu nedenle gübreleme programına toprak sıcaklığı 50 dereceye ulaştığında başlanmalıdır.
İlk büyümeden önce kök bölgesi profilinde besin maddelerinin bulunması en iyisidir. Gübre uygulamak için toprak sıcaklığının büyüme için optimum seviyeye gelmesini beklemek çok geç. Ayrıca yabancı ot tohumlarının çimlenmesinden önce ortaya çıkmadan önce herbisit içeren gübrelerin kullanılması gerekir.
Topraktaki uygun nem ile besinler, köklerin uygulanan besinleri emmesine yetecek kadar parçalanacaktır. Toprağın sıkışması, toprak profili boyunca sızma hızını yavaşlatacak ve üst katmanda veya sazda kalacaktır. Saz tabakası boyunca ve toprağa doğru açıklıklar oluşturmak, besin maddelerinin bitki beslenmesi için aşağıya doğru taşınmasına yardımcı olur. Çekirdek havalandırma, işlemin gerçekleşebilmesi için sıkıştırılmış toprağı açar.
Sıvı gübrelerin granül gübrelere göre avantajı vardır çünkü parçalanma için daha az zaman gerekir ve daha kolay emilirler. Koyu Yeşil Sıvı Demir Gübre ve Çim Güçlendirici: Çim Enerji Verici Azot ve Demir Sıvı Gübre gibi bazı sıvı gübreler sulanmaz, bunun yerine doğrudan yaprak bıçakları tarafından emilir ve gelişmiş renk ve canlılık sergiler. Diğer gübrelerin toprağa geçmesi için sulama gerekir. Gübre türü ne olursa olsun, sonuçları görmenin anahtarı toprak nemidir.
Çimlerde ve çimlerde aşırı gübreleme, özellikle toprak testleri yapılmadığında ve varsayımlarda bulunulmadığında çokça meydana gelir. Her mevsim art arda aşırı uygulama yapılırsa toprağın pH'ı değişir ve azot, fosfor gibi kritik besinler çözünemez ve kök sistemi tarafından kullanılamaz hale gelir. Ayrıca aşırı gübreleme topraktaki tuz içeriğini arttırır ve çim ve diğer bitkilerin biyolojik işlevlerini tamamlamak için gerekli olan faydalı mikroorganizmaları öldürür.
Topraktaki yüksek tuz içeriği köklerin sığlaşmasına, istenmeyen strese maruz kalmasına ve hatta ölmesine neden olur. Çimlerinizin yüzeyine büyük miktarlarda gübre dökülmesi muhtemelen bitki dokusunu yakıp öldürecek ve toprağı sonsuza kadar kirletecektir. Bu sorunu düzeltmek için toprağın 6 inç derinliğe kadar çıkarılması ve gelecekteki büyümenin güvenliği açısından değiştirilmesi gerekir. Yüzeyde ve toprağın içinde aşırı miktarda bulunan gübreler yüzey akışıyla yer değiştirebilir. Akış, toksinlerin göllere, göletlere, akarsulara ve alçak arazilere yerleştiği suyu ve toprağı kirletir.
Çevrede gübreleme ve sezona başlama zamanının geldiğini gösteren hayati belirtiler vardır. Hor çiçeği, kışın sonlarında veya ilkbaharın başlarında parlak sarı çiçeklerle çiçek açar. Bu, çimlerinizin yemeye hazır olduğunun iyi bir göstergesidir. Önceden ortaya çıkan kombine gübrelemede zamanlama kritik öneme sahiptir.
Çimlerin üst düzeyde büyümesini ve kök aktivitesini başlatmadan önce besin maddelerinin mevcut olması için gübrelemenin daha erken yapılması tavsiye edilir. Çim yeme zamanı geldiğinde besinler mevcut değilse, ayrılmış enerjinin çoğu tükenebilir. Bu, çimin büyüme mevsimi boyunca stresle nasıl başa çıktığını etkileyebilir. Bu nedenle, toprak sıcaklığı 50 dereceye ulaştığında uygulama yapmak yararlı bir uygulamadır, böylece çimlerinizde yiyecek yiyecek olur ve yengeç otu ve diğer yabani otlar çimlenmeden önce toprak sıcaklığının 1”-2” derinlikte 60-62 derece olması gerekir.
Gübreleme uygulamalarının sıklığı, çimin veya çimin yetiştiği toprağın türüne bağlıdır. Kumlu topraklar, diğer toprak türlerine göre daha yüksek yıkama ve sızma oranına sahiptir. Tınlı topraklar çimler için mükemmeldir çünkü besin maddelerini daha uzun süre tutacak ve normal koşullar altında doğru miktarda nemi tutacak şekilde dengelidirler. Bu toprak türü, çimlerin yeterince su veya besin almaması durumunda da daha bağışlayıcıdır çünkü bu malzemeleri kumlu topraklardan daha uzun süre tutar.
Kil ve siltli topraklar uygulanan su ve besin miktarına en duyarlı olanlardır. Çok fazla ekleme ve yeterince eklememe konusunda kesinlikle hataya daha az yer vardır. Besin ve su tutma özelliği diğer toprak türlerine göre çok daha uzun süre tutulur. Yüksek kil içerikli toprakları aşırı gübrelemek kolaydır ve aşırı sulama daha fazla akıntıya neden olabilir.
Sahip olabileceğiniz toprak tipini belirlemek, toprak testi yapmanın bir başka harika nedenidir. İstenirse parçacık boyutunu, sızma oranını ve organik içeriği belirlemek için ek toprak testi yapılabilir. Toprak ve onun ihtiyaçları hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olunursa, gelecekteki büyüme için o kadar çok başarının işareti olur.
Öncelikle Forsythia'nın çiçek açması gibi çevresel göstergelere dikkat edin. Toprak termometreleri mevcuttur ve toprak sıcaklığını göstermede oldukça güvenilirdir. Toprak testi sonuçlarınızın tavsiyelerine uyarak, toprakta ihtiyaç duyulan besin maddelerini uygulayın.
Aşırı gübreleme toprağın bitki yaşamı için toksik olmasına neden olur. Toprağın nem içeriği ve sulama işlemi, kökler ve çim dokusu için mevcut olan besin maddelerinin parçalanması açısından çok önemlidir. Döllenme gerçekleştiğinde sabırlı olun ve Doğa Ana'nın çimlerinizin kontrolünü ele geçirmesine izin verin.
Biçmede 1/3 kuralına uyularak düzenli bakım yapılır. Büyüme hızlanacak ve profesyonel imajınızı korumak için biçme sıklığınız muhtemelen artacaktır. Gübreleme uygulamalarını, çim veya çiminizin yetiştiği toprak türüne bağlı olarak, büyüme mevsimi boyunca her 1-2 ayda bir tekrarlayın.
Sonuç olarak, çimlerin ve çimlerin uygun şekilde gübrelenmesi sağlıklı büyüme için şarttır, ancak toprak tipinin, sıcaklığın ve nem seviyelerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini gerektirir. Toprak testi, besin eksikliklerini belirlemek ve toprağa ve bitki yaşamına zarar verebilecek aşırı gübrelemeyi önlemek için çok önemlidir. Gübrelemenin çevresel göstergelere ve toprak sıcaklığına göre zamanlanması, düzenli bakım ve toprak tipine özel gübreleme programlarına uyulması, optimum çim sağlığı ve sürdürülebilirliği sağlar. Sabır, gübrelemeye dengeli bir yaklaşımla birlikte, canlı bir çim ekosisteminin doğal büyümesine ve korunmasına olanak tanır.
© 2024 Rulocim34.com - Hazirwebsitem.net